Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Mamine vianočné perníky

Mamine vianočné perníky s dlhoročnou tradíciou.

Prísady na prípravu perníkov

  • 500 g hladkej múky
  • 3 celé vajcia
  • 250 g práškového cukru
  • 50 g masla
  • 100 g rozpusteného vlažného medu
  • lyžička škorice
  • lyžička zažívacej sódy
  • asi 3 klinčeky
  • 1 lyžica anízu
  • 1 – 2 nové korenia
  • citrónová kôra
  • 1 vajce na potrenie

Postup

Po vypracovaní cesto vložíme v mikroténovom sáčku do chladničky a necháme odpočívať 1 – 2 dni. Potom cesto po častiach rozvaľkávame, vykrajujeme rôzne tvary a kladieme na plech, ideálne s papierom na pečenie.

Vkladáme do vopred poriadne vyhriatej rúry. Po chvíľke teplotu stiahneme na 180 stupňov.

Ihneď po vytiahnutí z rúry potrieme rozšľahaným vajíčkom. 

Namiesto uvedeného korenia sa do perníka dá použiť lyžica hotovej zmesi perníkového korenia.