Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Bezmäsité fašírky

Fašírky z tempehu, vajíčka, celozrnnej múky a klasa.

 

Čo budeme potrebovať:  
  • 1 balenie údeného tempehu
  • 1 balenie klasa (200 g, jemné alebo lahôdkové)
  • cesnak
  • cibuľa
  • 2 bio vajcia
  • celozrnná múka (alebo biela)
  • majorán
  • petržlenová vňať (sušený petržlen)
  • soľ
Bezmasé karbanátky

Postup:

Klaso postrúhame na hrubšom strúhadle. Potom k nemu nasypeme nadrobno pokrájaný tempeh s cibuľou, väčšie množstvo pretlačeného cesnaku a pridáme dve vajcia. Prisypeme lyžicu celozrnnej múky, majorán, petržlenovú vňať a soľ. Cesto dobre premiešame a ručne vytvarujeme fašírky. Medzitým rozohrejeme rúru, pripravíme si papier na pečenie a potrieme ho olivovým olejom (potrieť môžeme aj jednotlivé fašírky, aby neboli suché). Fašírky na ňom upečieme a podávame so zemiakovou kašou a uhorkovým šalátom.

 

Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:

majoránka petržel-sušená hrubozrnná-mořská-sůl
Majorán Petržlen sušený Hrubozrnná morská soľ

 

Tento recept poskytol portálbezmasa.kvalitne