Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým vyjadrujete svoj súhlas.
Súhlasím
obrázky | zoznam

Korenie na čínu

Pokiaľ máte radi mäsové zmesi so zeleninou, ste v kategórii Korenie na čínu, kde ponúkame širokú škálu korení a koreniacich zmesí vhodných práve na čínu. Nájdete tu pikantné zmesi korení, ale aj jednodruhové bylinky.

Biele korenie mleté

Peper je jedno z najznámejších a najrozšírenejších korení sveta. Má ostrejšiu chuť a jemnejšiu vôňu ako čierne korenie. Používa sa taktiež ako súčasť rôznych koreniacich zmesí. Hodí sa na…

viac info

Bobkový list mletý

Bobkový list je korením do polievok, omáčok a pokrmov z jedného hrnca. Pridáva sa pri pečení alebo dusení, k rybám, mäsu a k hydine. Využíva sa taktiež pri príprave paštét z hydinovej a bravčovej…

viac info

Čarodejnica

Výborná magická koreniaca zmes vhodná na grilovanie, prípravu na ražni, pečenie, do omáčok a gulášov. Vhodná je aj do marinád a na pácovanie mäsa. Korenie Čarodejnica má vraj v sebe kúzelnú moc.…

viac info

Cibuľa sušená

Sušená cibuľa je výborným pomocníkom v kuchyni. Pri príprave jedál nemusíte utierať slzy a pritom Vaše jedlo prevonia rovnako kvalitne, ako keby bola čerstvá. Zachováva si vôňu a silu svojej arómy…

viac info

Čierne korenie celé

Čierne korenie je najpoužívanejšie korenie sveta. Do jedál sa dáva buďto celý alebo mletý. Žne sa v nedozrelom stave a využitie nachádza snáď vo všetkých druhoch slaných jedál. Čierne korenie…

viac info

Čierne korenie farebné celé

Farebné čierne korenie je zmes zeleného korenia, bieleho korenia, čierneho a ružového korenia. Čierne korenie je jedným z najrozšírenejších korení sveta. Vyniká svojou vôňou a ostrou chuťou.…

viac info

Čierne korenie mleté

Čierne korenie je najpoužívanejšie korenie sveta. Do jedál sa dáva buď celé alebo mleté. Žne sa v nedozretom stave a využitie nachádza snáď vo všetkých druhoch slaných jedál.

viac info

Čína - korenie na čínu

Originálna sladkokyslá zmes na čínu so škoricou a badyánom vhodná nielen na čínske špeciality. Je špecifická pre svoju vôňu a hodí sa na morčacie, kuracie alebo králičie mäso. Vynikne taktiež na…

viac info

Detská Vega

Detská vega je zmes sušenej zeleniny, ktorá svoje uplatnenie nájde nielen v polievkach. Táto koreniaca zmes je ideálna na dochutenie jedál. Skúste ju pridať napríklad do pomazánok, šalátov,…

viac info

Dymová soľ hrubá

Neobsahuje E621 (glutamán sodný) - je určená na prípravu všetkých pokrmov, ktorým chcete dodať vôňu po dyme alebo údení. Vhodná do kapustovej polievky alebo ju môžete použiť tesne pred dokončením…

viac info

Dymová soľ jemná

Neobsahuje E621 (glutamán sodný) - je určená na prípravu všetkých pokrmov, ktorým chcete dodať vôňu po dyme alebo údení. Vhodná do kapustovej polievky alebo ju môžete použiť tesne pred dokončením…

viac info

Garam masala

Indická voňavá koreniaca zmes ostrejšej chuti s rímskou rascou a citrónovou kôrou. Jedná sa o univerzálnu zmes pre indické pokrmy mäsité i vegetariánske. Používajte ju do mletého mäsa, na prípravu…

viac info

Hrubozrnná morská soľ

Morská soľ sa získava odparovaním morskej vody. Možno ňou plnohodnotne nahradiť obyčajnú kuchynskú soľ. Morská soľ obsahuje celý rad stopových prvkov (jód, bróm, draslík, sodík), ktoré sú pre naše…

viac info

Kari korenie

Kari je zmes 25 druhov korenia. Žltú farbu má vďaka kurkume, ktorá sa pridáva aj samostatne do väčšiny indických jedál. Má sladkú až štipľavú chuť, a jej množstvo by ste rozhodne nemali preháňať.…

viac info

Korenie červené celé

Peper červený (ružový) nie je pravým peprom, ale pôvodom je z brazílskeho peprovníku. Chuť tohto druhu pepru je nasladlá, jemne pikantná a aromatická. 

viac info

Meat masala

Veľmi ostrá koreniaca zmes s rímskym korením a chilli k príprave špecialít indickej kuchyne. Možno ju použiť ako na pečenie, tak na grilovanie, na dusené mäso i zeleninu, do ryže, kuskusu a pod.…

viac info

Muškátový orech mletý

Muškátový orech má špecifickú aromatickú vôňu, ostrejšiu, korenistejšiu a výraznejšiu než muškátový kvet. Orieškom aromatizujte napríklad nápoje (koktejly, zeleninové šťavy, mliečne nápoje, punč,…

viac info

Nasi goreng

Veľmi chutná a ostrá zmes korenia s kari, chilli, zázvorom a opraženou cibuľkou, určená pre prípravu svetoznámeho indonézskeho pokrmu (ryža, kuracie mäso, krevety, zelenina). Využijete ju nielen…

viac info

Paprika pálivá

Ostro pálivé korenie. Ideálne pre milovníkov pikantných jedál. 

viac info

Paprika údená sladká

Paprika údená sladká je dobrou prísadou na dochutenie a dofarbenie jedál, do omáčok, údenín, syrov, polievok. Svojou vôňou dodá jedlám nádych údenia. 

viac info

Pažítka

Pažítka sa používa vo všetkých európskych kuchyniach, ďalej čínskej, indickej, ale i severoamerickej. Najemno nakrájaná pažítka vylepší nielen chuť, ale i vzhľad všetkých druhov šalátov, vaječných…

viac info

Perníkové korenie

Čistá jemná zmes voňavého korenia bez kypridiel a prídavných látok. Zloženie koreniacej zmesi prevonia nielen váš pokrm, ale taktiež byt. Okrem klasického perníka ho možno použiť tiež do vianočiek…

viac info

Petržlen sušený

Sušený petržlen možno pridávať takmer do všetkých pokrmov, do polievok, omáčok, plniek, na mäso, do šalátov, na ozdobenie chlebíčkov, na varené zemiaky a ryžu. Má veľmi široké využitie a hlavne…

viac info

Šafrán

Šafrán má zvláštnu vôňu a korenistú chuť. Jeho aróma zvýrazní chuť a  dodá žltú farbu mäsovým vývarom, ryži, omáčkam, syrom. Farbivo, ktoré šafrán obsahuje, sa ľahko rozpúšťa vo vode. Najviac…

viac info

Saturejka

Saturejka je výborné korenie do všetkých druhov jedál. Má peprovú chuť a niekedy sa používa namiesto pepru. Vhodná do všetkých pokrmov. Má príjemnú, mierne štipľavú, korenistú vôňu, ktorá…

viac info

Tandori masala

Indická aromatická zmes s rímskou rascou so sumahom a koriandrom. Vyskytuje sa v rôznych variantách, podľa oblastí. Používajte ju ako na mäso, tak k dochuteniu mäsových štiav i do kuskusu, na ryžu…

viac info

Vega bez glutamánu a bez lepku (zloženie ako vegeta)

Polievkové korenie so sušenou zeleninou a soľou, ktoré má v kuchyni široké využitie. Používa sa nielen do polievok a omáčok, ale ochutí dobre i kel, špenát, využijete ju taktiež v studenej kuchyni…

viac info

Záhradná pochúťka

Zmes korenia bez soli takmer do všetkých jedál - do polievok, omáčok, na mäso, do šalátov a pomazánok. 

viac info

Zázvor mletý

Sušený mletý zázvor má jemnejšiu chuť než čerstvý zázvor. Nie je tak ostrý a štipľavý. Mletý zázvor je súčasťou celej rady zmesi korení. Používa sa najmä do mäsitých jedál (predovšetkým vynikne na…

viac info

Zlaté kura

S touto koreniacou zmesou bude Vaše kura naozaj zlatistej farby, bude mať chrumkavú kôrčičku a pečené mäso nebude nikdy vysušené. Ale nie je to zmes určená len pre kuracie mäso: dajte na bravčové…

viac info