Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým vyjadrujete svoj súhlas.
Súhlasím
obrázky | zoznam

Čínska kuchyňa

Badyán celý

Korenie badyán, pochádzajúce pôvodne z Číny, má podobnú arómu ako anýz. Badyán je hojne používaný predovšetkým pri príprave sladkých pokrmov, napríklad perníkov, štrúdlí i kompótov či vareného…

viac info

Biele korenie celé

Biele korenie pochádza z Indie. Jedná sa o rovnaký produkt ako všetkým známe čierne korenie, ale získava sa inou technológiou. Žaje sa až v dobe, keď sú bobule úplne zrelé. Zrná sa namáčajú do…

viac info

Biele korenie mleté

Peper je jedno z najznámejších a najrozšírenejších korení sveta. Má ostrejšiu chuť a jemnejšiu vôňu ako čierne korenie. Používa sa taktiež ako súčasť rôznych koreniacich zmesí. Hodí sa na…

viac info

Čarodejnica

Výborná magická koreniaca zmes vhodná na grilovanie, prípravu na ražni, pečenie, do omáčok a gulášov. Vhodná je aj do marinád a na pácovanie mäsa. Korenie Čarodejnica má vraj v sebe kúzelnú moc.…

viac info

Cibuľa sušená

Sušená cibuľa je výborným pomocníkom v kuchyni. Pri príprave jedál nemusíte utierať slzy a pritom Vaše jedlo prevonia rovnako kvalitne, ako keby bola čerstvá. Zachováva si vôňu a silu svojej arómy…

viac info

Čierne korenie celé

Čierne korenie je najpoužívanejšie korenie sveta. Do jedál sa dáva buďto celý alebo mletý. Žne sa v nedozrelom stave a využitie nachádza snáď vo všetkých druhoch slaných jedál. Čierne korenie…

viac info

Čierne korenie farebné celé

Farebné čierne korenie je zmes zeleného korenia, bieleho korenia, čierneho a ružového korenia. Čierne korenie je jedným z najrozšírenejších korení sveta. Vyniká svojou vôňou a ostrou chuťou.…

viac info

Čierne korenie mleté

Čierne korenie je najpoužívanejšie korenie sveta. Do jedál sa dáva buď celé alebo mleté. Žne sa v nedozretom stave a využitie nachádza snáď vo všetkých druhoch slaných jedál.

viac info

Čína - korenie na čínu

Originálna sladkokyslá zmes na čínu so škoricou a badyánom vhodná nielen na čínske špeciality. Je špecifická pre svoju vôňu a hodí sa na morčacie, kuracie alebo králičie mäso. Vynikne taktiež na…

viac info

Citronela rezaná - citrónová tráva

Citronela rezaná je známa ako citrónová tráva. Používa sa ako čaj, má ukľudňujúce účinky a je vhodná pri nadúvaní. Ďalej sa používa do kari pokrmov, polievok, na ryby, bravčové a hydinové mäso.…

viac info

Hrubozrnná morská soľ

Morská soľ sa získava odparovaním morskej vody. Možno ňou plnohodnotne nahradiť obyčajnú kuchynskú soľ. Morská soľ obsahuje celý rad stopových prvkov (jód, bróm, draslík, sodík), ktoré sú pre naše…

viac info

Korenie červené celé

Peper červený (ružový) nie je pravým peprom, ale pôvodom je z brazílskeho peprovníku. Chuť tohto druhu pepru je nasladlá, jemne pikantná a aromatická. 

viac info

Paprika pálivá

Ostro pálivé korenie. Ideálne pre milovníkov pikantných jedál. 

viac info

Pažítka

Pažítka sa používa vo všetkých európskych kuchyniach, ďalej čínskej, indickej, ale i severoamerickej. Najemno nakrájaná pažítka vylepší nielen chuť, ale i vzhľad všetkých druhov šalátov, vaječných…

viac info

Perníkové korenie

Čistá jemná zmes voňavého korenia bez kypridiel a prídavných látok. Zloženie koreniacej zmesi prevonia nielen váš pokrm, ale taktiež byt. Okrem klasického perníka ho možno použiť tiež do vianočiek…

viac info

Rasca rímska celá

Rasca rímska je ďaleko aromatickejšia ako rasca, na ktorú sme v slovenskej kuchyni zvyknutí. Používa sa predovšetkým v indonézskej kuchyni a je stavebným kameňom korenia kari. 

viac info

Rímska rasca mletá

Rímska rasca alebo cumin (kumín). Má výraznejšiu chuť i vôňu než rasca, ktorú mnohí z nás poznáme. V kombinácii s koriandrom dodáva charakteristickú chuť i vôňu mnohým indickým jedlám. Používa sa…

viac info

Šafrán

Šafrán má zvláštnu vôňu a korenistú chuť. Jeho aróma zvýrazní chuť a  dodá žltú farbu mäsovým vývarom, ryži, omáčkam, syrom. Farbivo, ktoré šafrán obsahuje, sa ľahko rozpúšťa vo vode. Najviac…

viac info

Škorica celá

Škorica sa používa v sladkej i slanej kuchyni. Indická, čínska i arabská kuchyňa sa bez nej nezaobíde. U nás sa využíva do kompótov, vareného vína, sladkých jedál, atď. Zaujímavú chuť získate, keď…

viac info

Škorica mletá

Škorica sa používa v sladkej i slanej kuchyni. Indická, čínska aj arabská kuchyňa sa bez nej nezaobíde. U nás sa využíva do kompótov, vareného vína, sladkých jedál, atď. Zaujímavú chuť získate, aj…

viac info

Zázvor mletý

Sušený mletý zázvor má jemnejšiu chuť než čerstvý zázvor. Nie je tak ostrý a štipľavý. Mletý zázvor je súčasťou celej rady zmesi korení. Používa sa najmä do mäsitých jedál (predovšetkým vynikne na…

viac info