Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím
obrázky | seznam

Pikantné korenie a zmesi

Tu nájdete výpis korení a koreniacich zmesí, ktoré ocenia hlavne tí, ktorí holdujú pikantným jedlám.

Biele korenie mleté

Peper je jedno z najznámejších a najrozšírenejších korení sveta. Má ostrejšiu chuť a jemnejšiu vôňu ako čierne korenie. Používa sa taktiež ako súčasť rôznych koreniacich zmesí. Hodí sa na…

více informací

Chilli papričky drvené

Chilli papričky patria do skupiny pikantného korenia (koreniacich zmesí). Odporúčame ich používať do omáčok, gulášov, na zaváranie, využitie predovšetkým na prípravu mexických a indických pokrmov.…

více informací

Čierne korenie mleté

Čierne korenie je najpoužívanejšie korenie sveta. Do jedál sa dáva buď celé alebo mleté. Žne sa v nedozretom stave a využitie nachádza snáď vo všetkých druhoch slaných jedál.

více informací

Drakulova smrť

Už len názov Drakulova smrť vypovedá o chuti tejto veľmi ostrej zmesi korenia. Použijte ju napríklad k dochuteniu omáčok, gulášov, mäsa a iných pokrmov, ktoré máte radi pálivé.   

více informací

Garam masala

Indická voňavá koreniaca zmes ostrejšej chuti s rímskou rascou a citrónovou kôrou. Jedná sa o univerzálnu zmes pre indické pokrmy mäsité i vegetariánske. Používajte ju do mletého mäsa, na prípravu…

více informací

Hungária

Príjemne ostrá koreniaca zmes maďarského pôvodu k príprave jedál na rožni a grilovaniu všetkých druhov mäsa, rýb i zeleniny. Je výborná taktiež na zverine, domácich klobáskach alebo v sekanej.

více informací

Kajenské korenie (kajenská paprika)

Kayenské alebo Kajenské korenie sú mleté chilli papričky. Jedná sa o jedno z najostrejších korení z našej ponuky korenia. Kayenské (kajenské) korenie sa odporúča používať namiesto klasického…

více informací

Maďarský guláš

Pikantná zmes Maďarské korenie iste poteší každého milovníka ostrých jedál. Hodí sa na prípravu či dochucovanie všetkých druhov gulášov. Dobre dochutí aj držkovú polievku, kura na paprike alebo…

více informací

Meat masala

Veľmi ostrá koreniaca zmes s rímskym korením a chilli k príprave špecialít indickej kuchyne. Možno ju použiť ako na pečenie, tak na grilovanie, na dusené mäso i zeleninu, do ryže, kuskusu a pod.…

více informací

Mexicana grill

Pikantná zmes korení Mexicana grill je výborná na prípravu všetkých druhov mäsa. Muškátový oriešok dodá jedlu ostrosť a mierne nahorklú chuť. Táto zmes je vhodná taktiež na prípravu paštét, údenín…

více informací

Nasi goreng

Veľmi chutná a ostrá zmes korenia s kari, chilli, zázvorom a opraženou cibuľkou, určená pre prípravu svetoznámeho indonézskeho pokrmu (ryža, kuracie mäso, krevety, zelenina). Využijete ju nielen…

více informací

Paella

Paella je pikantná koreniaca zmes s kurkumou, cesnakom, bielym peprom a rozmarýnom. Paella je ďaleko jemnejšia než kari a taktiež menej slaná. Pod slovom Paella si mnohí z Vás predstavia…

více informací

Paprika pálivá

Ostro pálivé korenie. Ideálne pre milovníkov pikantných jedál. 

více informací