Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým vyjadrujete svoj súhlas.
Súhlasím
obrázky | zoznam

Korenie na hydinu

Na hydinu môžete použiť takmer akúkoľvek zmes korení. Sladkú či slanú. Tu je výpis korení, ktoré na hydinu doporučujeme použiť.

Anjelske krídla

Mierne pikantná zmes korenia, ktorá svojou výraznou chuťou a arómou vyniká predovšetkým na hydinovom mäse. 

viac info

Argentína

Originálna jemne pikantná koreniaca zmes, vhodná pri marinovaní, grilovaní, príprave jedál na ražni alebo pečení všetkých druhov mäsa. Výborne chutí tiež v dusenej alebo grilovanej zelenine,…

viac info

Aztécky poklad

Zmes výborného korenia ponúkajúca široké využitie. Univerzálne suroviny, z ktorých je Aztécky poklad vyrobený, Vám ochutia takmer akýkoľvek druh jedla. 

viac info

Badyán celý

Korenie badyán, pochádzajúce pôvodne z Číny, má podobnú arómu ako anýz. Badyán je hojne používaný predovšetkým pri príprave sladkých pokrmov, napríklad perníkov, štrúdlí i kompótov či vareného…

viac info

Barbecue detské

Zmes korenia bez glutamánu vhodné na pečenie a grilovanie mäsa a zeleniny. Vhodné pre deti od 6 rokov. 

viac info

Barbecue so zeleným korením

Vynikajúca na nakladanie mäsa, predovšetkým grilovanie, prípravu na ražni a pečenie. Vhodná na všetky druhy mäsa, zverinu, ryby i zeleninu. Môžete pridať i do domácich klobás, gulášu alebo použiť…

viac info

Biele korenie celé

Biele korenie pochádza z Indie. Jedná sa o rovnaký produkt ako všetkým známe čierne korenie, ale získava sa inou technológiou. Žaje sa až v dobe, keď sú bobule úplne zrelé. Zrná sa namáčajú do…

viac info

Biele korenie mleté

Peper je jedno z najznámejších a najrozšírenejších korení sveta. Má ostrejšiu chuť a jemnejšiu vôňu ako čierne korenie. Používa sa taktiež ako súčasť rôznych koreniacich zmesí. Hodí sa na…

viac info

Bobkový list celý

Sú to listy vavrínu, stále zeleného kra. Aj sušené listy by mali mať pekne zelenú farbu. Dávajte ho do každého pácu na mäso, do nálevov na zeleninu a na huby, do hovädzej polievky, do omáčok a na…

viac info

Bobkový list mletý

Bobkový list je korením do polievok, omáčok a pokrmov z jedného hrnca. Pridáva sa pri pečení alebo dusení, k rybám, mäsu a k hydine. Využíva sa taktiež pri príprave paštét z hydinovej a bravčovej…

viac info

Boloňské

Neostrá zmes na špagety, cestovinové šaláty či pizzu. Boloňské korenie je vhodné taktiež ako prísada do mletého mäsa i na steaky.

viac info

Bylinkové maslo

Korenie s bazalkou, rozmarýnom a cesnakom. Táto koreniaca zmes má široké využitie ako v teplej tak i v studenej kuchyni. Zamiešajte ju do masla alebo do ľahšieho tuku a máte rýchlu pomazánku,…

viac info

Čarodejnica

Výborná magická koreniaca zmes vhodná na grilovanie, prípravu na ražni, pečenie, do omáčok a gulášov. Vhodná je aj do marinád a na pácovanie mäsa. Korenie Čarodejnica má vraj v sebe kúzelnú moc.…

viac info

Cesnak sušený

Výborný pomocník v kuchyni, ktorý je stále po ruke. Nemusíte ho lúpať ani drviť. Sušený cesnak je nakrájaný na plátky a nachystaný priamo na použitie. Pritom si zachováva svoju pôvodnú vôňu, silu…

viac info

Chilli papričky drvené

Chilli papričky patria do skupiny pikantného korenia (koreniacich zmesí). Odporúčame ich používať do omáčok, gulášov, na zaváranie, využitie predovšetkým na prípravu mexických a indických pokrmov.…

viac info

Cibuľa sušená

Sušená cibuľa je výborným pomocníkom v kuchyni. Pri príprave jedál nemusíte utierať slzy a pritom Vaše jedlo prevonia rovnako kvalitne, ako keby bola čerstvá. Zachováva si vôňu a silu svojej arómy…

viac info

Čierne korenie celé

Čierne korenie je najpoužívanejšie korenie sveta. Do jedál sa dáva buďto celý alebo mletý. Žne sa v nedozrelom stave a využitie nachádza snáď vo všetkých druhoch slaných jedál. Čierne korenie…

viac info

Čierne korenie farebné celé

Farebné čierne korenie je zmes zeleného korenia, bieleho korenia, čierneho a ružového korenia. Čierne korenie je jedným z najrozšírenejších korení sveta. Vyniká svojou vôňou a ostrou chuťou.…

viac info

Čierne korenie mleté

Čierne korenie je najpoužívanejšie korenie sveta. Do jedál sa dáva buď celé alebo mleté. Žne sa v nedozretom stave a využitie nachádza snáď vo všetkých druhoch slaných jedál.

viac info

Čína - korenie na čínu

Originálna sladkokyslá zmes na čínu so škoricou a badyánom vhodná nielen na čínske špeciality. Je špecifická pre svoju vôňu a hodí sa na morčacie, kuracie alebo králičie mäso. Vynikne taktiež na…

viac info

Citronela rezaná - citrónová tráva

Citronela rezaná je známa ako citrónová tráva. Používa sa ako čaj, má ukľudňujúce účinky a je vhodná pri nadúvaní. Ďalej sa používa do kari pokrmov, polievok, na ryby, bravčové a hydinové mäso.…

viac info

Citrónové korenie biele

Zmes k príprave steakov, zveriny a predovšetkým rýb, vhodná i k dochuteniu zeleninových šalátov. Dodáva pokrmom peprovo-kyslastú chuť. Najväčšie využitie však nachádza hlavne na steakoch z…

viac info

Country korenie

Veľmi aromatická koreniaca zmes s rímskou rascou (kumin). Patrí medzi dekoratívne druhy korenia, ktoré Vaše mäso i krásne nazdobia. Je určená k pečeniu, duseniu, grilovaniu a príprave mäsa, rýb i…

viac info

Detská Vega

Detská vega je zmes sušenej zeleniny, ktorá svoje uplatnenie nájde nielen v polievkach. Táto koreniaca zmes je ideálna na dochutenie jedál. Skúste ju pridať napríklad do pomazánok, šalátov,…

viac info

Dymová soľ hrubá

Neobsahuje E621 (glutamán sodný) - je určená na prípravu všetkých pokrmov, ktorým chcete dodať vôňu po dyme alebo údení. Vhodná do kapustovej polievky alebo ju môžete použiť tesne pred dokončením…

viac info

Dymová soľ jemná

Neobsahuje E621 (glutamán sodný) - je určená na prípravu všetkých pokrmov, ktorým chcete dodať vôňu po dyme alebo údení. Vhodná do kapustovej polievky alebo ju môžete použiť tesne pred dokončením…

viac info

Grilovacie korenie

Táto zmes grilovacieho korenia má v kuchyni široké využitie. Je vhodná ako na hydinu, bravčové a rybie mäso, tak taktiež na pečenie, grilovanie alebo k príprave marinád. Môžete pridať i do rizota,…

viac info

Gyros korenie

Zmes korenia na grécky Gyros, ktorý sa pripravuje na zvislom rožni a postupne odkrajuje. Môžete použiť na grilovanie (zmiešajte s olejom a citrónovou šťavou), pečenie, k príprave mäsa na otvorenom…

viac info

Havana grill

Netradičná zmes korení na mäsá s mierne rumovou a dymovou arómou. Dodá Vašim steakom ohňovú chuť.  

viac info

Hrubozrnná morská soľ

Morská soľ sa získava odparovaním morskej vody. Možno ňou plnohodnotne nahradiť obyčajnú kuchynskú soľ. Morská soľ obsahuje celý rad stopových prvkov (jód, bróm, draslík, sodík), ktoré sú pre naše…

viac info

Hungária

Príjemne ostrá koreniaca zmes maďarského pôvodu k príprave jedál na rožni a grilovaniu všetkých druhov mäsa, rýb i zeleniny. Je výborná taktiež na zverine, domácich klobáskach alebo v sekanej.

viac info

Kajenské korenie (kajenská paprika)

Kayenské alebo Kajenské korenie sú mleté chilli papričky. Jedná sa o jedno z najostrejších korení z našej ponuky korenia. Kayenské (kajenské) korenie sa odporúča používať namiesto klasického…

viac info

Karboš

Táto koreniaca zmes je vhodná predovšetkým k príprave karbonátkov alebo pečeného sekaného. Hodí sa do všetkých mletých mäsových zmesí. Dodáva mäsu výraznú chuť. Je taktiež vhodným doplnkom do…

viac info

Kari korenie

Kari je zmes 25 druhov korenia. Žltú farbu má vďaka kurkume, ktorá sa pridáva aj samostatne do väčšiny indických jedál. Má sladkú až štipľavú chuť, a jej množstvo by ste rozhodne nemali preháňať.…

viac info

Korenie červené celé

Peper červený (ružový) nie je pravým peprom, ale pôvodom je z brazílskeho peprovníku. Chuť tohto druhu pepru je nasladlá, jemne pikantná a aromatická. 

viac info

Králičie a baranie

Zmes korenia s rímskou rascou, cesnakom a rozmarýnom, ktorá veľmi dobre ochutí nielen králičie mäso a mäso škopové, ale je výborná i na zverine či bravčovom. Mäso môžete do zmesi naložiť alebo len…

viac info

Krkovička rascová

Zmes korení určená k pečeniu, duseniu a grilovaniu mäsa. Vhodná i do marinád a k nakladaniu mäsa. Vyniká na bravčovej krkovičke alebo iných steakoch.

viac info

Mäta drvená

Najemno nakrájané lístky mäty sú vynikajúce k novým zemiakom s maslom, zelenému hrášku a k paradajkám. Mäta sa hodí k niektorým vaječným pokrmom, do omáčok, plniek, k jahňačiemu na ražni. Pridáva…

viac info

Medvedí grill

Zmes korenia Medvedí grill sa používa na pečenie, grilovanie, minútky, dusenie, ryby, kuracie mäso alebo zeleninu. Je veľmi chutná a dodá jedlu výraznú chuť i arómu. 

viac info

Mexicana grill

Pikantná zmes korení Mexicana grill je výborná na prípravu všetkých druhov mäsa. Muškátový oriešok dodá jedlu ostrosť a mierne nahorklú chuť. Táto zmes je vhodná taktiež na prípravu paštét, údenín…

viac info

Muškátový orech mletý

Muškátový orech má špecifickú aromatickú vôňu, ostrejšiu, korenistejšiu a výraznejšiu než muškátový kvet. Orieškom aromatizujte napríklad nápoje (koktejly, zeleninové šťavy, mliečne nápoje, punč,…

viac info

Nové korenie celé

Nové korenie alebo taktiež jamajské korenie, pripomína chuťou čierne korenie, klinček, škoricu a muškátový oriešok v jednom. Toto korenie sa dostalo do Európy v 17. storočí z nového sveta, preto…

viac info

Oregano – Dobromyseľ

Táto bylinka je hojne využívaná v talianskej kuchyni, napríklad pizzu si bez nej nedokážeme predstaviť. Dávajte ju všade tam, kde by ste dali majoránku, ale aj na cestoviny, zeleninové šaláty,…

viac info

Paprika pálivá

Ostro pálivé korenie. Ideálne pre milovníkov pikantných jedál. 

viac info

Paprika údená sladká

Paprika údená sladká je dobrou prísadou na dochutenie a dofarbenie jedál, do omáčok, údenín, syrov, polievok. Svojou vôňou dodá jedlám nádych údenia. 

viac info

Pažítka

Pažítka sa používa vo všetkých európskych kuchyniach, ďalej čínskej, indickej, ale i severoamerickej. Najemno nakrájaná pažítka vylepší nielen chuť, ale i vzhľad všetkých druhov šalátov, vaječných…

viac info

Petržlen sušený

Sušený petržlen možno pridávať takmer do všetkých pokrmov, do polievok, omáčok, plniek, na mäso, do šalátov, na ozdobenie chlebíčkov, na varené zemiaky a ryžu. Má veľmi široké využitie a hlavne…

viac info

Prasiatko na ražni

Táto zmes korenia sa výborne hodí do marinád, k nakladaniu mäsa a špízov, vhodná i na grilovanú zeleninu, kura či huby, môžete použiť do zapekaných cestovín a zemiakov. 

viac info

Provensalské korenie

Zmes byliniek podľa francúzskeho kraja Provence, ktorá sa hojne využíva vo francúzskej kuchyni na korenenie všetkých druhov mäsa (baranie, jahňacie, kuracie, ale aj bravčové). Pri pečení je skvelé…

viac info

Ražňové korenie

Korenie na prípravu jedál na ražni, letné barbecue, ale aj dusenú zeleninu. Koreniaca zmes s bazalkou a šalviou na taliansky spôsob. Používa sa na pečenie, minútky a dusenie mäsa, rýb a zeleniny.…

viac info

Rozmarín

Veľmi aromatické korenie s intenzívnou vôňou. Korenie na pečené aj dusené mäso, zverinu, ryby, morské plody, minútky a tiež zeleninu (paradajky, cukety, baklažány) pokiaľ ich tepelne upravujete.…

viac info

Šalvia

Šalviu používame pri príprave bravčového, teľacieho mäsa, hydiny a rýb. Šalvia sa taktiež hodí k hrášku, fazuliam, cibuli, baklažánu, do zeleninových polievok, vaječných jedál a smotanových omáčok…

viac info

Saturejka

Saturejka je výborné korenie do všetkých druhov jedál. Má peprovú chuť a niekedy sa používa namiesto pepru. Vhodná do všetkých pokrmov. Má príjemnú, mierne štipľavú, korenistú vôňu, ktorá…

viac info

Škorica celá

Škorica sa používa v sladkej i slanej kuchyni. Indická, čínska i arabská kuchyňa sa bez nej nezaobíde. U nás sa využíva do kompótov, vareného vína, sladkých jedál, atď. Zaujímavú chuť získate, keď…

viac info

Škorica mletá

Škorica sa používa v sladkej i slanej kuchyni. Indická, čínska aj arabská kuchyňa sa bez nej nezaobíde. U nás sa využíva do kompótov, vareného vína, sladkých jedál, atď. Zaujímavú chuť získate, aj…

viac info

Staročeské korenie

Staročeské korenie je zmes vhodná na všetky druhy mäsa, predovšetkým hovädzie a taktiež k dochuteniu omáčok. Vynikne taktiež na hydinových steakoch a v šalátoch. 

viac info

Steak korenie

Korenie na steak patrí medzi dekoratívne druhy korenia s výraznou chuťou. Je to úplne prírodná zmes s tymiánom a koriandrom vhodná na minútky z mäsa, rýb i zeleniny. Dá sa premlieť i na mlynčeku.…

viac info

Tzatziky

Zmes korenia pochádzajúca pôvodom z Grécka. Klasické Tzatziky rozmiešajte v jogurte a nalejte na uhorkový šalát, môžete pridať i viac kôpru. Nič ale nepokazíte, ak pridáte do akejkoľvek šalátovej…

viac info

Vega bez glutamánu a bez lepku (zloženie ako vegeta)

Polievkové korenie so sušenou zeleninou a soľou, ktoré má v kuchyni široké využitie. Používa sa nielen do polievok a omáčok, ale ochutí dobre i kel, špenát, využijete ju taktiež v studenej kuchyni…

viac info

Vega hubová

Zmes korenia skladajúca sa zo sušenej zeleniny, šampiňónov a hlivy ustričnej (hliva je jediná liečivá huba u nás). Použite ju všade, kde máte radi vôňu húb: do omáčok, do zemiakovej polievky, na…

viac info

Zabíjačkové korenie

Zmes korenia určená hlavne k príprave zabíjačkových špecialít. Výborne sa však uplatní i vo vegetariánskej kuchyni k príprave krupového, žemlového alebo zemiakového prátu. Pridajte i do mletého…

viac info

Záhradná pochúťka

Zmes korenia bez soli takmer do všetkých jedál - do polievok, omáčok, na mäso, do šalátov a pomazánok. 

viac info

Zázvor mletý

Sušený mletý zázvor má jemnejšiu chuť než čerstvý zázvor. Nie je tak ostrý a štipľavý. Mletý zázvor je súčasťou celej rady zmesi korení. Používa sa najmä do mäsitých jedál (predovšetkým vynikne na…

viac info

Zlaté kura

S touto koreniacou zmesou bude Vaše kura naozaj zlatistej farby, bude mať chrumkavú kôrčičku a pečené mäso nebude nikdy vysušené. Ale nie je to zmes určená len pre kuracie mäso: dajte na bravčové…

viac info