Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým vyjadrujete svoj súhlas.
Súhlasím
obrázky | zoznam

Francúzska kuchyňa

Biele korenie mleté

Peper je jedno z najznámejších a najrozšírenejších korení sveta. Má ostrejšiu chuť a jemnejšiu vôňu ako čierne korenie. Používa sa taktiež ako súčasť rôznych koreniacich zmesí. Hodí sa na…

viac info

Čierne korenie celé

Čierne korenie je najpoužívanejšie korenie sveta. Do jedál sa dáva buďto celý alebo mletý. Žne sa v nedozrelom stave a využitie nachádza snáď vo všetkých druhoch slaných jedál. Čierne korenie…

viac info

Čierne korenie farebné celé

Farebné čierne korenie je zmes zeleného korenia, bieleho korenia, čierneho a ružového korenia. Čierne korenie je jedným z najrozšírenejších korení sveta. Vyniká svojou vôňou a ostrou chuťou.…

viac info

Čierne korenie mleté

Čierne korenie je najpoužívanejšie korenie sveta. Do jedál sa dáva buď celé alebo mleté. Žne sa v nedozretom stave a využitie nachádza snáď vo všetkých druhoch slaných jedál.

viac info

Estragón list rezaný

Estragón je dôležité korenie francúzskej kuchyne. Využitie nachádza v mnohých omáčkach, používa sa taktiež pri príprave polievok, rybích jedál a šalátov. Môže sa pridávať taktiež do nálevov pri…

viac info

Hrubozrnná morská soľ

Morská soľ sa získava odparovaním morskej vody. Možno ňou plnohodnotne nahradiť obyčajnú kuchynskú soľ. Morská soľ obsahuje celý rad stopových prvkov (jód, bróm, draslík, sodík), ktoré sú pre naše…

viac info

Korenie červené celé

Peper červený (ružový) nie je pravým peprom, ale pôvodom je z brazílskeho peprovníku. Chuť tohto druhu pepru je nasladlá, jemne pikantná a aromatická. 

viac info

Majorán

Korenie majorán je zmes listov a kvetov tejto bylinky. Používa sa hlavne do paštét, strukovinových pokrmov, polievok, na dusenie, do údenín, nechýba ani vo fašírkach a dobre chutí aj s hovädzím.

viac info

Paprika pálivá

Ostro pálivé korenie. Ideálne pre milovníkov pikantných jedál. 

viac info

Provensalské korenie

Zmes byliniek podľa francúzskeho kraja Provence, ktorá sa hojne využíva vo francúzskej kuchyni na korenenie všetkých druhov mäsa (baranie, jahňacie, kuracie, ale aj bravčové). Pri pečení je skvelé…

viac info