Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Čokoládová torta s repou

Túto tortu s repou pečieme v mnohých podobách celkom pravidelne. Je veľmi chutná a pekne vláčna. Jej chuť je nezameniteľná aj vďaka karobu. A tá farba...

Čo budeme potrebovať na cesto:  
  • 500 g varenej repy
  • 200 g celozrnnej hladkej pšeničnej múky
  • 100 g sušenej trstinovej šťavy (trstinový cukor)
  • 100 g ryžového oleja (slnečnicový)
  • 125 ml sójového jogurtu
  • 60 g vanilkovej Hrašky (vanilka pravá)
  • 50 g jablčného pyré (detskej výživy alebo džemu)
  • 80 g karobu
  • 80 g kvalitnej čokolády
  • 3 KL kypriaceho prášku bez fosfátu
  • 2 KL jedlej sody 
Čokoládový dort s řepou

Postup:

Varenú repu rozmixujeme v nožovom mixéri, pridáme olej, jogurt, jablčné pyré a ešte premixujeme.
V mise zmiešame všetky ostatné suroviny, prilejeme mixovanú repnú zmes a poriadne premiešame.
Preložíme do formy na tortu vymazanej kokosovým olejom a vysypanej kokosom (alebo iným olejom a celozrnnou múkou).
Pečieme na 200 °C počas 45 minút. 

 

Čo budeme potrebovať na krém:  
  • kokosové mlieko v plechovke
  • 250 ml sójového jogurtu
  • 55 g kešu
  • 55 g kokosového oleja
  • 1 PL vanilkového cukru
  • citrónovú šťavu

Postup:

Kokosové mlieko vložíme deň vopred do chladničky.
Kešu namočíme na 2 hodiny do vody. Vodu zlejeme a Kešu rozmixujeme s jogurtom. Pridáme vanilkový cukor a citrónovú šťavu podľa chuti.
Primixujeme rozpustený kokosový olej a dáme do chladničky zatuhnúť.
Vytiahneme z chladničky kokosové mlieko, otvoríme ho a vyberieme len tú ztuhnutú časť do misy.
Vyšľaháme a pridáme ztuhnutý kešu krém. Dáme opäť do chladničky zatuhnúť.

 

Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:

vanilka-pravá-1ks
            Vanilka pravá

 

 

Tento recept poskytol portálIveta Ondruchová

Čokoládový dort s řepou Čokoládový dort s řepou Čokoládový dort s řepou