Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Cuketová placka na plech

Jedna z inšpirácií na spracovanie prerastených cukiet je cuketová placka.

 

Čo budeme potrebovať:  
  • 700 g cukety
  • 200 g údeného tofu (vareného cícera, fazule alebo šošovice)
  • 50 g Hrašky
  • 50 g celozrnnej špaldovej múky (Hrašky)
  • 2 ČL prášku do pečiva (nemusí byť)
  • 2 cibule
  •  5 strúčikov cesnaku
  • 50 g olivového oleja
  • 2 ČL majoránu
  • soľ (korenie podľa chuti)
  • pór alebo petržlenovú vňať
Cukeťák na plech

Postup:

Cuketu si nastrúhame na jemnom strúhadle a necháme cca 15 min stáť (necháme v sitku odkvapkávať prebytočnú vodu).
Medzitým si v mise zmiešame Hrašku, múku, prášok do pečiva, olej, na hrubo nastrúhané tofu (rozmixovaný cícer, fazuľu alebo celú šošovicu), najemno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Pridáme nakrájaný pór (petržlenovú vňať) a korenie.
Z cukety vyžmýkame prebytočnú vodu a vmiešame do zmesi.
Zmes rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie, ktorý sme ešte zľahka potreli olejom.
Pečieme na 200 °C počas 30  40 min.

Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:

majoránka hrubozrnná-mořská-sůl petržel-sušená
Majorán Soľ Petržlenová vňať sušená


Tento recept poskytol portálIveta Ondruchová

Cukeťák na plech Cukeťák na plech Cukeťák na plech Cukeťák na plech Cukeťák na plech