Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Fazuľové struky s hubovou omáčkou

Huby obsahujú až 90 % vody, preto je vhodné ich usušiť, zľahka okoreniť a skladovať v pohári. Keď potom dostanete chuť na huby, budú vždy po ruke.

Čo budeme potrebovať:  
  • 500 g fazuľových strukov
  • 30 g sušených húb (250 g čerstvých)
  • 2 cibule
  • 1,2 l zeleninového vývaru alebo vody (zeleninový bujón či vegeta bez glutamátu)
  • 5 veľkých zemiakov
  • 5 mrkiev
  • 150 g čerstvého alebo mrazeného hrášku
  • 150 g čerstvej alebo mrazenej kukurice
  • čerstvý alebo sušený kôpor
  • 5 PL Hrašky
  • ½ KL čierneho korenia
  • 1 KL rasce
  • 2 KL ligurčeka
Fazolové lusky s houbovou omáčkou

Postup:

Sušené huby si vopred namočíme aspoň na 2 hodiny. Fazuľové struky nakrájame na väčšie kúsky. Restujeme cibuľku na oleji, pridáme huby, struky a dochutíme korením. Zalejeme zeleninovým vývarom a povaríme cca 10 min. Ak použijeme čerstvé huby, restujeme ich spolu s cibuľou a potom pridáme struky, korenie atď.
Zahustíme Hraškou rozmiešanou v studenej vode. Povaríme 20 min.
Uvarené zemiaky zmiešame s mrkvou, hráškom a kukuricou pripravenou v pare (prípadne varíme spoločne).
Posypeme praženými orieškami a semienkami.

 

Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:

kopr pepř-černý-mletý kmín-mletý libeček
Kôpor Čierne korenie mleté Rasca mletá Ligurček


Tento recept poskytol portálIveta Ondruchová

 

Fazolové lusky s houbovou omáčkou 1 Fazolové lusky s houbovou omáčkou 2 Fazolové lusky s houbovou omáčkou 3