Čo budeme potrebovať: | |
Omáčka:
Ďalej:
|
![]() |
Postup:
Kešu oriešky večer prepláchneme a namočíme v dostatočnom množstve vody (alebo aspoň 3 hodiny). Ráno vodu zlejeme a opäť prepláchneme. Preložíme do koktejlového mixéra a pridáme 600 ml vody, citrónovú šťavu, cesnak, lahôdkové droždie, 1 restovanú cibuľu a rozmixujeme na hladkú zmes.
Ochutnáme, poprípade dosolíme a dochutíme čerstvo mletým korením.
Zmes prelejeme do hrnca, za stáleho miešania privedieme k varu a odstavíme.
Na troche oleja si osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme rascu a na plátky nakrájané šampiňóny. Chvíľu restujeme. Osolíme a dusíme pod pokrievkou 15 – 20 minút. Ak treba, podlejeme trochou vody.
K poduseným šampiňónom prilejeme kešu omáčku a zamiešame.
Servírujeme s ľubovoľnou prílohou.
Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:
![]() |
![]() |
![]() |
Čierne korenie mleté | Soľ | Rasca mletá |
Tento recept poskytol portál: Iveta Ondruchová