Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Kešu omáčka so šampiňónmi

Základom tejto omáčky sú namočené kešu oriešky a lahôdkové droždie. K omáčke sa hodí akákoľvek príloha.

 

Čo budeme potrebovať:  

Omáčka:

  • 150 g kešu
  • 600 ml vody
  • 1 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  •  5 PL lahôdkového droždia
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • štipka soli

 

Ďalej:


 

Postup:

Kešu oriešky večer prepláchneme a namočíme v dostatočnom množstve vody (alebo aspoň 3 hodiny). Ráno vodu zlejeme a opäť prepláchneme. Preložíme do koktejlového mixéra a pridáme 600 ml vody, citrónovú šťavu, cesnak, lahôdkové droždie, 1 restovanú cibuľu  a rozmixujeme na hladkú zmes. 
Ochutnáme, poprípade dosolíme a dochutíme čerstvo mletým korením.
Zmes prelejeme do hrnca, za stáleho miešania privedieme k varu a odstavíme.
Na troche oleja si osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme rascu a na plátky nakrájané šampiňóny. Chvíľu restujeme. Osolíme a dusíme pod pokrievkou 15  20 minút. Ak treba, podlejeme trochou vody.

K poduseným šampiňónom prilejeme kešu omáčku a zamiešame.
Servírujeme s ľubovoľnou prílohou.

 

Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:

pepř-černý-mletý hrubozrnná-mořská-sůl kmín-mletý
Čierne korenie mleté Soľ Rasca mletá

                                                                                               Tento recept poskytol portálIveta Ondruchová

Kešu omáčka s žampióny1 Kešu omáčka s žampióny2