Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

„Knedlo-zelo-baklažáno“

Baklažán je medzi vegetariánmi veľmi obľúbenou náhradou mäsa, spolu so sójou a tofu. Prečo teda neskúsiť namiesto vepřo-knedlo-zelo“ „knedlo-zelo-baklažáno?

 

Čo budeme potrebovať:  
Knedlo zelo lilko

Postup:

Kyslú kapustu scedíme a pokrájame na menšie kúsky. Rozpálime olej, poukladáme kapustu, osolíme, pridáme rascu a dusíme dokým nezmäkne. Baklažán nakrájame na stredne tenké kolieska (cca 5 mm), osolíme a necháme desať minút „vypotiť“. Prebytočnú vodu osušíme, posypeme rascou, okoreníme, potrieme rozmačkaným cesnakom. V panvici rozohrejeme olej a sprudka baklažány osmažíme. Keď stmavnú, vyberieme ich a pomocou servítky opatrne vysušíme prebytočný olej. Podávame s knedľou a dusenou kapustou.

 

Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:

hrubozrnná-mořská-sůl pepř-černý-mletý kmín-mletý
Hrubozrnná morská soľ Čierne korenie mleté Rasca mletá

Tento recept poskytol portálbezmasa.kvalitne