Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Mäkké medové perníky

Tradičný recept na medové perníky.

Prísady na prípravu perníkov

  • 1 lyžica kakaa
  • 800 g hladkej múky
  • 300 g práškového cukru
  • 300 g medu
  • 4 ks vajec
  • 2 lyžičky sódy 
  • 1 lyžička drveného klinčeka
  • 300 g masla 
  • 100 ml mlieka
  • 1 lyžička mletej škorice 
  • 1 lyžička anízu
  • 1 lyžička badiánu

Postup

Med, cukor, maslo a žĺtky premiešame. Potom pridáme sódu, korenie a mlieko. Zamiešame. Ušľaháme si z bielok sneh a pridáme do zmesi. Spracujeme a urobíme bochník cesta, ktorý dáme do múkou vysypanej misy, prikryjeme a necháme uležať aspoň 10 hodín v chladničke.

Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 4 mm a vykrajujeme. Perníky položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Medové perníky potrieme rozmiešaným vajíčkom a dáme piecť na 15 minút pri 200 °C.

Hotové mäkké medové perníky zdobíme polevou z cukru a bielok.