Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Mandlovo-ryžová omáčka so šampiňónmi

Základom tejto omáčky je doma pripravovaná mandlovo-ryžová smotana, ktorú si môžete aj nariediť a použiť ako mlieko.

 

Čo budeme potrebovať:  

Smotana:

  • 80 g jazmínovej ryže (basmati, gulatozrnná...)
  • 80 g lúpaných mandlí
  • 700 ml vody
  • štipka soli

Ďalej:

  • 600 g šampiňónov
  • 3 cibule
  • 2 ČL mletej rasce
  • soľ
  •  3 PL lahôdkového droždia

 

Postup:

Ryžu a mandle si večer prepláchneme a namočíme v dostatočnom množstve vody (alebo aspoň 2 hodiny). Ráno vodu zlejeme a opäť prepláchneme. Preložíme do hrnca a pridáme 700 ml vody a štipku soli. Varíme spoločne 30 minút. Po uvarení prelejeme do koktejlového mixéra a rozmixujeme na hladkú smotanu.
Na troche oleja si osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme rascu a na plátky nakrájané šampiňóny. Chvíľu restujeme. Osolíme a dusíme pod pokrievkou 15  20 minút. Ak treba, podlejeme trochou vody.

K poduseným šampiňónom prilejeme smotanu, pridáme lahôdkové droždie a zamiešame. Poprípade dochutíme čerstvo mletým čiernym korením.
Podávame s ľubovolnou prílohou.

 

Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:

hrubozrnná-mořská-sůl kmín-mletý
Soľ Rasca mletá

                                                                                               Tento recept poskytol portálIveta Ondruchová

Mandlovo-rýžová omáčka s žampióny1 Mandlovo-rýžová omáčka s žampióny2 Mandlovo-rýžová omáčka s žampióny3