Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Nenáročné perníky bez uležania

Pri tomto recepte nie je potrebné nechať cesto odležať.

Prísady na prípravu perníkov

  • 2 vajcia
  • 20 dkg cukru
  • 125 g rozpusteného masla
  • 125 g medu
  • 1 lyžica sódy
  • 1 lyžica perníkového korenia
  • 0,5 kg hladkej múky

Postup

Vajcia a cukor ušľaháme do peny. Pridáme vlažné maslo, a med. Nakoniec vmiešame všetko ostatné a vytvoríme cesto. Necháme odležať 2 hodiny a pečieme na 150 - 170 °C. Pečieme cca 10 min.

Vytiahnuté z rúry sa potom ešte teplé potierajú vajíčkom, aby chytili pekný lesk.