Čo budeme potrebovať: | |
|
Postup:
Strukoviny si vopred namočíme, najlepšie cez noc. Vodu zlejeme a varíme v novej vode s bylinkami proti nadúvaniu (saturejka, ligurček, majorán) do mäkka. Pred dovarením osolíme.
Uvaríme si cestoviny.
Na troche oleja osmažíme 1 cibuľu, pridáme prelisovaný cesnak (2 strúčiky), uvarenú fazuľu a kešu „sýrovú“ omáčku. Ochutíme mletým čiernym korením, čerstvo nasekanou bazalkou, premiešame a odstavíme. Cuketu nakrájame na kolieska, zľahka osolíme a necháme vypotiť. Papriky nakrájame na prúžky, paradajky na polmesiačiky, 1 cibuľu na kolieska a dáme do pekáča. Pridáme cuketu, prelisovaný cesnak (2 strúčiky) pokropíme olivovým olejom a dochutíme bylinkovým maslom. Poriadne premiešame.
Varené cestoviny naplníme fazuľovou zmesou a poukladáme na pripravenú zeleninu.
Pečieme na 180 °C počas 20 – 30 minút.
Kešu „syrová omáčka“ : | |
Postup:
Kešu si namočíme cez noc. Vodu zlejeme, prepláchneme a dáme do koktejlového mixéra. Pridáme 300 ml vody, citrónovú šťavu, cesnak, lahôdkové droždie, restovanú cibuľku a mixujeme dohladka.
Ochutnáme, poprípade dosolíme a pridáme korenie podľa chuti. Premixujeme.
Zmes prelejeme do hrnca a privedieme za stáleho miešania do varu.
V 100 ml vody si rozpustíme škrob a prilejeme do zmesi. Varíme za stáleho miešania do zhustnutia asi 3 minúty.
Pripravené jedlo prelejeme omáčkou a servírujeme alebo ešte zapekáme.
Bešamelová omáčka z Hrašky : | |
|
Postup:
Hrašku a lahôdkové droždie si rozmiešame vo vode a pozvolna varíme 20 minút za občasného miešania na hustú bešamelovú omáčku.
Pripravené jídlo prelejeme omáčkou a zapekáme.
Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:
Čierne korenie mleté | Soľ | Oregano Dobromyseľ | Bazalka |
Muškátový orech mletý | Provensalské |
Tento recept poskytol portál: Iveta Ondruchová