Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Plnené Conchiglioni pečené na zelenine

Chutné a pekné na pohľad. Veľké cestovinové mušle môžeme plniť čerstvým šalátom a priamo podávať alebo naplniť zeleninovou zmesou a zapiecť.

 

Čo budeme potrebovať:  
  • 24 ks cestovinových varených mušlí - Conchiglioni
  • 500 g kešu sýrovej omáčky (bešamelová omáčka s Hrašky)
  • 500 g varenej malej bielej fazule (alebo plechovku fazule)
  • 1 cuketu
  • 2 papriky
  • 4 paradajky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1/4 ČL čierneho korenia
  • 1 ČL bylinkového masla (moje obľúbené)
  • čerstvú bazalku
Plněné Conchiglioni pečené na zelenině

Postup:

Strukoviny si vopred namočíme, najlepšie cez noc. Vodu zlejeme a varíme v novej vode s bylinkami proti nadúvaniu (saturejka, ligurček, majorán) do mäkka. Pred dovarením osolíme.   
Uvaríme si cestoviny.
Na troche oleja osmažíme 1 cibuľu, pridáme prelisovaný cesnak (2 strúčiky), uvarenú fazuľu a kešu sýrovú omáčku. Ochutíme mletým čiernym korením, čerstvo nasekanou bazalkou, premiešame a odstavíme. Cuketu nakrájame na kolieska, zľahka osolíme a necháme vypotiť. Papriky nakrájame na prúžky, paradajky na polmesiačiky, 1 cibuľu na kolieska a dáme do pekáča. Pridáme cuketu, prelisovaný cesnak (2 strúčiky) pokropíme olivovým olejom a dochutíme bylinkovým maslom. Poriadne premiešame. 

Varené cestoviny naplníme fazuľovou zmesou a poukladáme na pripravenú zeleninu.
Pečieme na 180 °C počas 20  30 minút.

 

Kešu syrová omáčka :  
  • 100 g kešu
  • 400 ml vody
  • 4 PL lahôdkového droždia
  • 2 PL kukuričného škrobu (zemiakového)
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 cibuľu
  • soľ a korenie podľa chuti (oreganobazalka...)

Postup:

Kešu si namočíme cez noc. Vodu zlejeme, prepláchneme a dáme do koktejlového mixéra. Pridáme 300 ml vody, citrónovú šťavu, cesnak, lahôdkové droždie, restovanú cibuľku a mixujeme dohladka.
Ochutnáme, poprípade dosolíme a pridáme korenie podľa chuti. Premixujeme.
Zmes prelejeme do hrnca a privedieme za stáleho miešania do varu.
V 100 ml vody si rozpustíme škrob a prilejeme do zmesi. Varíme za stáleho miešania do zhustnutia asi 3 minúty.   
Pripravené jedlo prelejeme omáčkou a servírujeme alebo ešte zapekáme.

 

Bešamelová omáčka z Hrašky :  

Postup:

Hrašku a lahôdkové droždie si rozmiešame vo vode a pozvolna varíme 20 minút za občasného miešania na hustú bešamelovú omáčku.
Pripravené jídlo prelejeme omáčkou a zapekáme.

 

Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:

pepř-černý-mletý hrubozrnná-mořská-sůl oregáno-dobromysl bazalka
Čierne korenie mleté Soľ Oregano 

 Dobromyseľ
Bazalka
muškátový-ořech-mletý provensálské
     Muškátový orech mletý             Provensalské




Tento recept poskytol portálIveta Ondruchová

Plněné Conchiglioni pečené na zelenině Plněné Conchiglioni pečené na zelenině Plněné Conchiglioni pečené na zelenině