Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Portobello burger

Máte chuť na burger? Aj vegetariánska verzia môže byť pochúťkou. Dajú sa naplniť čímkoľvek a výsledok je vždy vynikajúcí. Stačí len trocha fantázie a skvelá večera je na svete.

 

Čo budeme potrebovať:  

 

  • 6 ks celozrnných burger žemlí
  • tofunézu (sojanézu, domáci kečup)
  • kvasenú zeleninu
  • ľadový šalát
  • rukolu
  • 2 ks paradajok

 

Postup:

Portobello šampiňóny očistíme. V mise zmiešame prelisovaný cesnak, sójovú omáčku, olivový olej a korenie. V tejto marináde necháme šampiňóny odležať aspoň 4 hodiny, ideálne cez noc.
Papriku pozdĺžne nakrájame na štvrtiny, cibuľu na kolieska. Preložíme na pekáč, pokropíme olivovým olejom a okoreníme zemiakovou soľou (čímkoľvek...).
Šampiňóny preložíme na pekáč, môžeme ešte dokoreniť podľa chuti a pečieme spoločne s paprikami a cibuľou na 180 °C počas 25  30 minút.
Po upečení šampiňónov posypeme vnútro klobúčikov parmezánom“ zo sezamu a kešu (nemusí byť).
Burger žemle si rozkrojíme a nasucho opečieme na panvici (žemľu zaťažíme pre vyššiu chrumkavosť).
Vnútro spodnej žemle potrieme tofunézou, vnútro vrchnej žemle domácim kečupom. Na spodnú žemľu poukladáme ľadový šalát, rukolu, paradajky, pečenú papriku a cibuľu, kvasenú zeleninu a upečené portobello.
Hotové burgery prepichneme špáradlom alebo špajdľou, aby nám pri konzumácii držali pokope.

Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:

provensálské paprika-uzená-sladká
Provensalské Paprika údená sladká

 

Tento recept poskytol portálIveta Ondruchová