Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Ríbezľový koláč

Tento koláč je príjemne sladko-kyslý vďaka červenej ríbezli. Ale určite sa dá nahradiť akýmkoľvek ovocím.

 

Čo budeme potrebovať:  
  • 250 g ovsených vločiek
  • 65 g sušenej trstinovej šťavy (trstinový cukor)
  • 65 g mandlí
  • 125 g celozrnnej špaldovej či pšeničnej múky
  • 125 g ryžového oleja (slnečnicový)
  • 1 zrelý banán
  • 1 KL škorice
  • 200 g mandlí (1 : 1  mandle : lieskové orechy)
  • 75 g sušenej trstinovej šťavy (trstinový cukor)
  • 100 g ryžového oleja alebo slnečnicového
  • 150 g sójového jogurtu (rastlinného mlieka)
  • 150 g rastlinného mlieka
  • štipka soli
  • červenej ríbezle
Rybízový koláč

Postup:

Rozmixujeme mandle s ovsenými vločkami, pridáme sušenú trstinovú šťavu, škoricu a ešte premixujeme.
Pridáme vidličkou roztlačený banán, špaldovú múku, ryžový olej. Premiešame.
Cesto vtlačíme do tortovej formy a zdvihneme okraje.

200 g mandlí, 75 g sušenej trstinovej šťavy, štipku soli, 150 g sójového jogurtu, 150 g rastlinného mlieka a 2 lyžice škrobu premixujeme v mixéri a nalejeme na korpus.


Posypeme červenou ríbezľou  nešetríme.

Pečieme 30 minút počas 200 °C.

 

Celý recept môžete nájsť tu.

Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:

skořice-mletá
          Škorica mletá

 

 


Tento recept poskytol portálIveta Ondruchová

 
Rybízový koláč 1 Rybízový koláč 2 Rybízový koláč 3