Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Rýchle vianočné perníky

Perníky podľa tohto receptu sú hneď mäkké.

Prísady na prípravu perníkov

  • 1,5 lyžičky perníkového korenia
  • 100 g masla
  • 3 lyžice medu
  • 1/2 balíčka kypriaceho prášku do perníka
  • 2 ks vajec
  • 300 g hladkej múky
  • 1 lyžica kakaa 
  • 120 g práškového cukru

Postup

Na dosku nasypeme múku, cukor a pridáme perníkové korenie, kypriaci prášok do perníka, kakao, med, maslo a vajcia. Ručne vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a necháme (najlepšie cez noc) odležať.

Z cesta vyvaľkáme asi 3 - 5 mm silný plát, z ktorého vykrajujeme pomocou formičiek rôzne tvary a kladieme ďalej od seba na papier na pečenie. Perníky pečieme 5 - 7 minút na 175 °C.

Ešte horúce perníky potrieme rozšľahaným bielkom, aby sa krásne leskly. Perníky podľa tohto receptu sú hneď mäkké.