Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Slivkový Tofu koláč

Ak vám doma ešte ostali nejaké slivky, určite odporúčam upiecť tento vynikajúci slivkový tofu koláč.

Čo budeme potrebovať:  
  • 85 g celozrnnej hladkej špaldovej múky
  • 85 g celozrnnej hladkej pšeničnej múky
  • 75 ml vody
  • 30 g sušenej trstinovej šťavy (trstinového cukru)
  • 10 g čerstvého droždia
  • 20 g ryžového oleja (slnečnicového)
  • čučoriedkový džem (iný)
  • 10  15 ks sliviek (podľa veľkosti)
  • 200 g prírodného tofu
  • 1 banán
  • 125 g sójového jogurtu (100 g rastlinného mlieka + lyžička citrónovej šťavy)
  • 20 g vanilkového cukru (vanilkový struk
  • 2 ČL zemiakového škrobu (kukuričného alebo pudingu)
  • 3 PL vlašských orechov
  • 3 PL kokosu
  • 3 PL trstinového cukru
  • 3 PL ryžového oleja
Švestkový Tofu koláč

Postup:

V mise zmiešame múky.
Vo vlažnej vode rozpustíme trstinovú šťavu (cukor) a droždie, pridáme olej a nalejeme do múk. Prepracujeme cesto a necháme chvíľu zakryté v mise (30min).
Rozmixujeme tofu, banán, sójový jogurt, vanilkový cukor a škrob na hladký krém.
Tortovú formu si vymastíme olejom a vysypeme kokosom. Vykysnuté cesto rozvaľkáme do formy a zdvihneme okraje (1,5 cm). Namažeme vrstvou džemu, nalejeme tofu krém, poukladáme slivky a posypeme posýpkou.
Posýpka: v mixéri premixujeme orechy, kokos, cukor a olej.
Pečieme na 180 °C počas 40  45 minút.

 

Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:

vanilka-pravá-1ks
           Vanilka pravá

 


Tento recept poskytol portálIveta Ondruchová

Švestkový Tofu koláč Švestkový Tofu koláč Švestkový Tofu koláč Švestkový Tofu koláč