Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Špagety so sušenými paradajkami a fazuľovými strukmi

Veľmi jednoduchý a rýchly obed, ktorý zvládne každý. Ak máte radi cestoviny a paradajky, určite ho vyskúšajte.

 

Čo budeme potrebovať:  
  • 400 g celozrnných špagiet
  • 450 g zelených fazuľových strukov
  • 400 g konzervovaných paradajok
  • 100 g sušených paradajok
  •  4 strúčiky cesnaku
  • 40 ml olivového oleja
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • soľ

Postup:

Sušené paradajky si namočíme na 15 minút do vody. Vodu zlejeme, paradajky osušíme a nakrájame nadrobno.
Na oleji restujeme nakrájané sušené paradajky a cesnak nakrájaný na tenké plátky asi 3 minúty, kým bude cesnak dozlata.
Pridáme nakrájané konzervované paradajky aj so šťavou a dusíme na miernom plameni 15 minút.
Cca 4 litre vody privedieme do varu, pridáme čajovú lyžičku soli a cestoviny. Premiešame, aby sa cestoviny nezlepili a prikryjeme pokrievkou. Vodu privedieme opäť k varu, potom odkryjeme a odkryté varíme 5 minút. Pridáme fazuľové struky a varíme, kým cestoviny nie sú al dente.
Hotové cestoviny s fazuľovými strukmi necháme odkvapkať a pridáme ich do panvice s paradajkovou omáčkou. Okoreníme. Pri vysokej teplote všetko opekáme a miešame asi 1 minútu.
Podávame posypané orieškami a semienkami.

Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:

pepř-černý-mletý hrubozrnná-mořská-sůl
Čierne korenie mleté Hrubozrnná morská soľ

Tento recept poskytol portálIveta Ondruchová

 

                                                                                                                                

 
Špagety se sušenými rajčaty a fazolovými lusky Špagety se sušenými rajčaty a fazolovými lusky Špagety se sušenými rajčaty a fazolovými lusky