Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Tempeh na smotane

Údený tempeh so smotanou a rukolou. Ako prílohu odporúčame cestoviny.

 

Čo budeme potrebovať (pre 2 osoby):  
  • Tempeh údený
  • olivový olej
  • 4 strúčiky cesnaku (cesnak sušený)
  • tymián
  • zel. bujón
  • smotana
  • čerstvá rukola
  • balzamikový ocot (aceto balsamico)
  • široké rezance (Tagliatelle, Fettuccine)
Tempeh na smetaně

Postup:

Do malého hrnca dáme pretlačený cesnak, zalejeme vriacou vodou, povaríme a scedíme (kvôli zjemneniu chuti). Cesnak dáme na rozpálený olivový olej a necháme na strednom plameni speniť. Potom pridáme na kocky nakrájaný údený tempeh, tri štipky tymiánu a za stáleho miešania smažíme asi 10 minút. Môžeme pridať aj jemne nakrájané huby (sušené dáme predtým na hodinu do vody) a ešte chvíľu smažíme. Zalejeme smotanou, pridáme pol kocky zel. bujónu (aby jedlo nebolo príliš slané) a miešame dokým nezhustne. Nakoniec ešte pridáme trochu tymiánu a pokropíme limetkovou alebo citrónovou šťavou. Pripravíme si zálievku na rukolu – do malého hrnca dáme balzamikový ocot, vodu a cukor, povaríme a necháme vychladnúť. Konzistencia by po vychladnutí mala pripomínať sirup (inak pridáme cukor a znovu povaríme a necháme vychladnúť). Podávame s širokými rezancami a niekoľkými lístkami rukoly, ktoré jemne pokropíme olivovým olejom a balzamikovou zálievkou. Slaný tempeh, horká rukola a sladkokyslá zálievka tvoria vskutku harmonickú kombináciu. Ak nezoženieme rukolu, použijeme listový šalát (ľadový, hlávkový, čínsku kapustu atď.).

 

Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:

česnek-sušený tymián
Cesnak sušený Tymián

 

Tento recept poskytol portálbezmasa.kvalitne