Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým vyjadrujete svoj súhlas.
Súhlasím

Vegetariánske fašírky

Fašírky z červenej šošovice, brokolice a mrkvy. Servírujeme so zemiakovou kašou alebo nastudeno. 

Vegetariánské karbanátky

Prísady:

  • 2 ks vajec 
  • 1 kocka zeleninového bujónu
  • 200 g lúpanej červenej šošovice
  • 1 ks brokolice
  •  3 väčšie mrkvy
  • 1 lyžička majoránu


Podľa chuti:

  • vega
  • čierne korenie mleté

Podľa potreby:

  • strúhanka
  • olej na smaženie

 

 

Brokolicu umyjeme, odkrojíme tvrdší hlúb a rozdelíme na ružičky. Mrkvu očistíme, nakrájame na kolieska alebo hranolky a dáme spoločne variť do vody ochutenej kockou bujónu. Zeleninu varíme domäkka, potom ju zlejeme a necháme odkvapkať.

Červenú šošovicu zalejeme vodou a dáme variť. Nemusíme ju vopred namáčať. Šošovicu varíme domäkka asi 20 minút, až potom ochutíme vegetou.

Brokolicu s mrkvou rozmixujeme na kašu, v miske zmiešame so šošovicou, pridáme 2 rozšľahané vajcia, ochutíme majoránom, vegetou a čiernym korením. Podľa potreby zahustíme strúhankou (spotrebujeme väčšie množstvo než na klasické fašírky) a dáme do chladničky, aby nám zmes na vegetariánske fašírky stuhla a lepšie sa s ňou pracovalo.

Zo zmesi tvoríme menšie fašírky, ktoré obalíme v strúhanke. Z oboch strán fašírky osmažíme dozlatista vo väčšom množstve rozpáleného oleja.

Vegetariánske fašírky podávame ihneď po dosmažení so zemiakovou kašou alebo studené ako chuťovku.

TIP: Odporúčame nahradiť korenie uvedené v recepte korením Babičkino korenie.

 

Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:

hrubozrnná-mořská-sůl babiččino-koření vega-bez-glutamanu-a-bez-lepku majoránka pepř-černý-mletý
Hrubozrnná morská soľ Babičkino korenie Vega Majorán Čierne korenie mleté
Celý recept vrátane postupu nájdete na www.vareni.cz.