Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Vegetariánske plnené papriky

Papriky plnené zmesou tvarohu, podusenej zeleniny a ryže.

Vegetariánské plněné papriky

Prísady:

  • 4 ks veľkých zelených paprík
  • 8 ks paradajok
  • 150 g strúhaného syra
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička mletej papriky sladkej
  • 200 g mrazeného zeleného hrášku
  • 100 g tučného tvarohu
  • 2 ks cibule
  • 200 g ryže
  • 2 ks veľkej mrkvy
  • 200 ml zeleninového vývaru


Podľa chuti:

 

 

Papriky očistíme, pozdĺžne rozkrojíme a zbavíme jadrovníkov. Ryžu uvaríme domäkka a necháme vychladnúť. Mrkvu a cibuľu olúpeme a nakrájame na jemné kocky.

Cesnak olúpeme a prelisujeme. Paradajky umyjeme, nakrájame na malé kocky, premiešame s cesnakom, osolíme, okoreníme a necháme odležať.

Na oleji necháme zosklovatieť cibuľu, vmiešame mrkvu, hrášok, všetko osolíme, podlejeme 100 ml vývaru a 5 minút podusíme. Zeleninu necháme odkvapkať a vychladnúť.

Zmes na plnenie paprík: Tvaroh ochutíme soľou, červenou paprikou a čiernym korením. Potom vmiešame vychladnutú podusenú zeleninu a ryžu.

Dno zapekacej misy pokryjeme paradajkami a pokropíme olejom. Papriky naplníme a rozložíme na paradajky. Podlejeme vývarom a pečieme 15  20 minút pri teplote 200 °C. Nakoniec všetko zasypeme strúhaným syrom, ktorý necháme ešte krátko zapiecť.

Na jednu porciu počítame dve polovice plnených paprík. Vhodnou prílohou k vegetariánskym plneným paprikám sú varené zemiaky alebo pečivo.

 

Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:

paprika-sladká pepř-bílý-mletý hrubozrnná-mořská-sůl
Paprika sladká Biele korenie mleté Hrubozrnná morská soľ

 

Celý recept vrátane postupu nájdete na www.vareni.cz.