Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Veľkonočná plnka

Plnka bez mäsa, s údeným tofu, špenátom, žihľavou a vajíčkami.

 

Čo budeme potrebovať:  
Velikonoční nádivka

Postup:

Nakrájame rohlíky a navlhčíme mliekom alebo zel. bujónom. Pridáme na kocky nakrájané údené tofu, údený tempeh a prípadne ďalšie veg výrobky (kalma párky, salámu...). Pridáme nasekané zelené bylinky, soľ, čierne korenie, majorán. Potom k zmesi dáme 5 celých vajec a 3 žĺtky. Z troch bielok vyšľaháme sneh a opatrne vmiešame tiež. Formu na pečenie vymastíme olejom a vysypeme strúhankou alebo použijeme papier na pečenie. Pečieme v strednej časti rúry na 180  200 °C doružova. Pri veganskej variante nahradíme vajíčka instantnou kukuričnou polentou (napr. od firmy Bioline). Podávame so zemiakovým šalátom.

 

Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:

majoránka hrubozrnná-mořská-sůl pepř-černý-mletý petržel-sušená
Majorán Hrubozrnná morská soľ Čierne korenie mleté Petržlen sušený

 

Tento recept poskytol portálbezmasa.kvalitne