Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Dyňová polievka

Výborná dyňová polievka s cuketou, mrkvou a smotanou.

 

Čo budeme potrebovať:  
  • 1 menšiu dyňu Hokkaido (asi 300 g dužiny)
  • 1 cibuľa
  • 1 cuketa (nie je nutná)
  • 1 väčšia mrkva (nie je nutná)
  • štipka bieleho korenia a soli
  • muškát
  • kurkuma
  • koriander (nie je nutný)
  • 1 kocka zeleninového bujónu
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • olej na smaženie
Dýňová polévka

Postup:

Dyňu rozkrojíme napolovicu a zo stredu odstránime semienka. Potom vydlabeme dužinu. V hrnci rozohrejeme olej a osmažíme na ňom nadrobno nakrájanú šalotku (cibuľu). Potom môžeme pridať na kocky nakrájanú mrkvu, cuketu, nakoniec pridáme dyňu a orestujeme. Zalejeme vodou, vhodíme kocku bujónu a varíme do zmäknutia. Potom ručným mixérom rozmixujeme na jemné pyré. Pridáme smotanu (možno sójovú) a dôkladne premiešame. Polievku podľa potreby ochutíme soľou, čiernym korením, muškátom, kurkumou, možno dodať aj trochu koriandru. Pri servírovaní ozdobíme kúskom petržlenovej vňate.

 

Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:

pepř-bílý-mletý hrubozrnná-mořská-sůl muškátový-ořech-mletý kurkuma koriandr-mletý
Biele korenie mleté Hrubozrnná morská soľ Muškátový orech mletý Kurkuma
Koriander mletý

 

 

Tento recept poskytol portálbezmasa.kvalitne