Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Dyňové rizoto

Máte doma zásobu dýň? A máte radi rizoto? Tak vám nič nebráni vyskúšať toto krémové rizoto.

 

Čo budeme potrebovať:  
  • 150 g špaldového kernotta (akákoľvek ryža)
  • 150 g ryže basmati natural (akákoľvek ryža)
  • 880 g dyne Hokaido
  • 250 g červenej šošovice
  • 4 cibule
  • pór
  • 2 ČL mletej rasce
  • 2 ČL bazalky
  • 2 ČL kari korenia
  • 2 PL sójovej omáčky Tamari (nemusí byť)
  • 1 PL sezamovej pasty Tahini (nemusí byť)
  • 6 g morských rias Arame (nemusí byť)
  • parmezán zo sezamu a kešu

Postup:

Špaldové kernotto a ryžu prepláchneme, vložíme spoločne do hrnca a zalejeme vodou (v pomere 1:2). Pridáme kari korenie. Varíme cca 40  45 minút od privedenia do varu. Po pol hodine radšej pravidelne kontrolujeme, poprípade dolejeme trochu vody. Dyňu si vydlabeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Nie je treba lúpať. Morskú riasu namočíme do vody. Na oleji restujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme prepláchnutú červenú šošovicu a dyňu. Okoreníme rascou a bazalkou. Zlejeme vodu s riasami a primiešame. Zalejeme trochou vody a dusíme 15 – 20 minút do zmäknutia. Pred dovarením pridáme sójovú omáčku a Tahini (poprípade dosolíme a dochutíme). Vmiešame uvarené špaldové kernotto s ryžou a čerstvý pór. Premiešame a podávame posypané parmezánom zo sezamu a kešu (drvenými orieškami a semienkami), kvasenou a čerstvou zeleninou.

 

Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:

kmín-mletý bazalka kari-koření
Rasca mletá Bazalka Kari korenie

 

                                                                                               Tento recept poskytol portálIveta Ondruchová

Dýňové rizoto Dýňové rizoto 1