Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Hraškové placky s kukuricou

Tieto placky sú veľmi jednoduché a opäť nám postačí len pár prísad  Hraška, kukurica, jarná cibuľka a kayenské korenie.

 

Čo budeme potrebovať:  
  • 330 g kukurice (varenej, mrazenej alebo z konzervy)
  • 100 g Hrašky (na obaľovanie)
  • 300 ml vody
  • 100 g jarnej cibuľky (póru)
  • 3 PL olivového oleja
  • štipka kayenského korenia (alebo čerstvo mleté chilli)

Postup:

Hrašku rozmiešame v studenej vode, privedieme k varu a za stálého miešania 3 – 5 minút varíme na hustú kašu.

Zmes odstavíme a necháme vychladnúť.
Do vychladnutej zmesi zamiešame kukuricu, jarnú cibuľku nakrájanú na drobno, olej a kayenské korenie podľa chuti.
Plechy vystelieme papierom na pečenie, zľahka potrieme olejom a z Hraškovej zmesi tvoríme placky.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 30 minút pri 190 °C. Placky otočíme a ešte 10 minút dopekáme.
Podávame s pečenými zemiakmi ochutenými oreganom, čerstvými klíčkami, čerstvou a kvasenou zeleninou alebo našou obľúbenou varenou repou.

Poznámka: 
Placky pečte v rúre. Ak by ste sa ich pokúsili smažiť na panvici na oleji, rozpadali by sa. Aspoň pri mojom pokuse to tak dopadlo.

 

Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:

pepř-kayenský
Kayenské korenie

                                                                                               Tento recept poskytol portálIveta Ondruchová

Hraškové placičky s kukuřicí Hraškové placičky s kukuřicí 2 Hraškové placičky s kukuřicí  3 Hraškové placičky s kukuřicí 4 Hraškové placičky s kukuřicí 5