Čo budeme potrebovať: | |
|
![]() |
Postup:
Hrašku rozmiešame v studenej vode, privedieme k varu a za stálého miešania 3 – 5 minút varíme na hustú kašu.
Zmes odstavíme a necháme vychladnúť.
Do vychladnutej zmesi zamiešame kukuricu, jarnú cibuľku nakrájanú na drobno, olej a kayenské korenie podľa chuti.
Plechy vystelieme papierom na pečenie, zľahka potrieme olejom a z Hraškovej zmesi tvoríme placky.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 30 minút pri 190 °C. Placky otočíme a ešte 10 minút dopekáme.
Podávame s pečenými zemiakmi ochutenými oreganom, čerstvými klíčkami, čerstvou a kvasenou zeleninou alebo našou obľúbenou varenou repou.
Poznámka:
Placky pečte v rúre. Ak by ste sa ich pokúsili smažiť na panvici na oleji, rozpadali by sa. Aspoň pri mojom pokuse to tak dopadlo.
Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:
![]() |
Kayenské korenie |
Tento recept poskytol portál: Iveta Ondruchová