Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Karfiol na kari s kokosovým mliekom

Momentálne snáď do všetkých pokrmov pridávam korenie s vôňou orientu a milovanú kurkumu. Nech už je to omáčka, dusená zelenina alebo ryža. A ak toto korenie spojíte s kokosovým mliekom, zaručene sa skvelo najete.

Čo budeme potrebovať:

 

Na varenie fazule:

  • 200 g veľkých bielych fazúľ v suchom stave
  • 1 ČL ligurčeka (ideálne čerstvo nasekaného)
  • 1 ČL bazalky
  • 1 ČL majoránu

Karfiol na kari:

  • 3 cibule
  • 1 menší karfiol cca 800 g
  • 1 kokosové mlieko v plechovke (400 ml)
  • jarná cibuľka alebo pór
  • 2 ČL čarodejnice
  • 1 ČL BerBer soli alebo Kari korenia
  • 1 ČL kurkumy
  • 1 PL sójovej omáčky (Tamari alebo Shoyu) 
Cuketa na kari

Postup:

Namočenú fazuľu (aspoň 8 hodín) uvaríme s bylinkami do mäkka. Scedíme a necháme odkvapkať.
Na troške oleja osmažíme cibuľku, pridáme karfiol rozobratý na ružičky a chvíľu restujeme. Prisypeme korenie a ešte chvíľku restujeme.
Ku karfiolu prilejeme kokosové mlieko a sójovú omáčku, premiešame a dusíme pod pokrievkou do zmäknutia asi 15  20 minút. Občas premiešame, prípadne podlejeme troškou vody.
Pridáme uvarenú fazuľu, nakrájanú jarnú cibuľku (pór) a prehrejeme.
Servírujeme s varenou ryžou, čerstvou a kvasenou zeleninou, semienkami a orieškami. 

 

Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:

libeček bazalka majoránka
Ligurček Bazalka Majorán
čarodějka kari-koření kurkuma
Čarodejnica Kari korenie Kurkuma

 

Tento recept poskytol portálIveta Ondruchová