Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Paradajková omáčka

Klasická paradajková omáčka s tofu alebo ďobáčikmi.

 

Čo budeme potrebovať:  
Rajská omáčka

Postup:

Rozohrejeme maslo (či olej), pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a za stáleho miešania ju opekáme. Keď cibuľa zosklovatie, pridáme korenie (nové korenie, čierne korenie, tymián, bobkový list), poprášime hl. múkou a krátko osmažíme. Potom zalejeme horúcou vodou, pridáme kocku zel. bujónu a necháme variť (cca 30 minút). Osladíme, prípadne osolíme, pridáme paradajkový pretlak (lideálne passatu), lyžicu kečupu a prepasírujeme cez sito. Do hotovej omáčky môžeme pridať na kocky nakrájané tofu natural, seitan špeciál, tzv. cibuláky (vyzerajú ako guličky mletého mäsa) a úplne najlepšie sú ďobáčiky od Kalmy. Podávame s knedľou alebo cestovinami.

 

Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:

hrubozrnná-mořská-sůl nové-koření pepř-černý-celý tymián bobkový-list-celý
Hrubozrnná morská soľ Nové korenie celé Čierne korenie celé Tymián
Bobkový list celý

 

 

Tento recept poskytol portálbezmasa.kvalitne